Tekerj a Sereggel!
a Balaton körül - 2019


Túrasegédlet letöltése - Hamarosan

Információk

„Tekerj a sereggel!”
kerékpártúra általános leírása


Rendezvény időpontja: 2019. május 11-12.

            Útvonal:

Első nap (május 11.), rajt 10:.00-kor  Keszthely, Balaton-part 1. Zenepavilon (Hullám szálló előtti tér). A kerékpárosok útvonal biztosítás nélkül, a KRESZ szabályai szerint, minden résztvevő a saját tempójában  halad a kerékpárúton a Balaton  északi partján, a kijelölt  kerékpárúton Balatonakarattya Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ. Távolság: 106 km.

 Második nap (május 12-án) rajt *08:00 - 09:00 óra között az Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központból, Balatonakarattyáról.  A kerékpárosok útvonal biztosítás nélkül, a KRESZ szabályai szerint, minden résztvevő a saját tempójában halad a Balaton déli partján, a kerékpárúton Keszthelyre. Távolság: 101 km.  

 Nevezés: A rendezvényre kizárólag elektronikus úton,  a szervezők által a www.hososz.hu honlapon közzé tette elektronikus  nevezési lapon lehet. Nevezés: http://tas.iranyasereg.hu. Kérdése esetén  a farkas.laszlo@hm.gov.hu e-mail címen kérhet felvilágosítást! NEVEZNI 2019. MÁJUS 5-ÉN 12:00 ÓRÁIG LEHET!

            Útvonal és frissítő helyek: 

 Első nap: Regisztrációs hely, ügyintézés : Keszthely, Balaton-part 1.,Zenepavilon , rajt 10:00 órakor. Útvonal: Keszthely, majd  Balaton északi partján  Szigliget  Zánka (Erzsébet Üdülőközpont és Tábor) – Csopak ( MH KORK előtt) – Balatonakarattya (Cél).

 

                Második nap:  Rajt: Balatonakarattya, Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és

Konferencia Központból 08.00 – 09:00 óra között rajt és a déli parton Balatonszemes (Kikötő étterem, Balatonszemes, Ady E u. üzletsor)  Balatonfenyves Keszthely (Cél).

 

 Kérünk minden résztvevőt, hogy a „Tekerj a sereggel!”  Balaton kerülő kerékpártúra során elsősorban a jelölt kerékpárúton haladjon! Ott, ahol nincs kerékpárút, vagy annak használata balesetveszélyes azon a helyen a  KRESZ betartásával vegye igénybe a közutat és körültekintően közlekedjen!

 

             

Figyelem!

„Tekerj a sereggel!”  KERÉKPÁRTÚRA NEM VERSENY, ezért

minden résztvevő csak önmagát győzheti le!

 

A rendezvény rövidítése: TAS

 

            TAS Balaton kerülő kerékpártúra lebonyolítása:

 

 A kerékpártúrát a Balaton körüli kerékpárúton teljesítik a résztvevők. A keszthelyi  rajtot  követően minden résztvevő önállóan, saját képességének megfelelően, a KRESZ szabályai szerint, a biztonságos haladás szem előtt tartásával, másokra figyelemmel  hajtja végre a kerékpártúrát. Ott, ahol az útvonal indokolja (vasúti átjáróknál, illetve a 71-es úton való áthaladásnál), körültekintően haladjanak és tartsák be a KRESZ szabályait.

 

 TAS kerékpártúra nem verseny, ezért az útvonalon külön rendezői/rendőri útlezárás és forgalomszabályozás nem lesz!  

 

Biztonsági előírások: Minden résztvevőnek rendelkezni kell a KRESZ szerint előírt, kötelező kerékpár felszereléssel (tartozékkal). Indulás előtt kerékpárja  ennek megfelelően legyen felkészítve! 

 

 Rajtszám: Minden résztvevő kerékpárjára szerelhető rajtszámot kap, ami a hátoldalán tartalmazza az útvonalat, a frissítőhelyeket és a szervezők, illetve  az orvosi biztosítás  telefonszámait. 

 

 Pihenő hely: Szervezők által kijelölt terület, ahol a rajtszámmal ellátott (viselő) kerékpáros részére frissítést  és  kerékpárszerviz  szolgáltatást  biztosítunk. 

 

Étkezés: a nevezés során lehet választani étkezési menüt, amelynek árát a nevezési felületen megadott bankszámlára (HOSOSZ OTP-nél vezetett 11713005-20403694-00000000) kell befizetni a megadott határidőig.  Fizetés módja átutalással a bakszámla számra. Közleménybe tüntesse fel a nevét, a választott menü jelét (pl. „A”, „B” „C”  és  a TAS rövidítést.  

 

 Szállás: A szervezők központi szállást nem biztosítanak. Minden résztvevő önállóan, a hazai szállodai foglalás szerint igényelhet szállást. A jelentkezők számára a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban lehetőség van szállásfoglalásra, amit az elektronikus foglalási felületen http://rkkk.magyarhonvedseg.hu oldalon teheti meg. Szállás díjak az igényjogosultság és a foglalt szálláshely függvénye.

 

Szállásfoglalás: Kérdése esetén forduljon a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, 8172 Balatonakarattya, Tompa Mihály utca 1.
HM: 02 32 / 11 40, 11 45, 11 46; Városi: 06 88 / 620-483, 620-484.

 

Mobil kerékpárszerviz szolgáltatás: Szervezők a regisztrált és megkülönböztető rajtszámmal ellátott (viselő) kerékpáros részére a teljes útvonalon mobil kerékpárszerviz szolgáltatást biztosítanak. Az alkatrész nélküli (javítás) szerviz térítésmentes! Minden anyaggal járó szolgáltatás (kerékpáralkatrész), javítás  a vevőt terheli. 

 

 Orvosi ellátás: sérülés, betegség esetén az egészségbiztosítás által támogatott orvosi ellátások igénybevétele szerint, TAJ kártyával, a személyazonosság igazolása mellett, valamint a sürgősségi körébe tartozó egészségügyi állapot esetén a hazai egészségügyi szolgáltatás keretében van biztosítva. 

 

 Utazás, szállítás: Minden résztvevő önállóan, saját költségén hajtja végre az utazást és a kerékpár szállítását! Budapestről korlátozott számú (max:100 fő) személy és kerékpár szállítást biztosítanak a szervezők. Szállítási igényt a http://tas.iranyasereg.hu. nevezési felületen kell jelezni 2019. május 5-án, 12:00 óráig! Tájékozatjuk azokat a nevezőket, akik Budapestről kerékpárszállítást kérnek, hogy a szállító gépjármű nem speciális kerékpárszállító autó, ezért mindenki saját felelősségére helyezi fel biciklijét a teherautóra. A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetleges sérülésekért! Javasoljuk, hogy hozzon magával a kerékpár szállításához csomagoló anyagot      (pléd, hullámpapír stb). Minden résztvevő saját maga helyezi fel kerékpárját a teherautóra! 

 

Szállítási hely: Budapest, Dózsa György út 53. (Budapesti Honvéd Sportegyesület). Indulás 2019. május 11-én 06:00 óra. Kérjük időben érkezzen, hogy még a kerékpárja feladására és elhelyezésére is legyen ideje. 

 

 Parkolás: Keszthelyen, Balaton-part 1. Zenepavilon (Hullám szálló előtti tér) mellett  elkülönített  parkolóban, térítésmentesen  biztosítjuk a gépjárművek parkolását.

 

                      Csomag: Igény szerint, Keszthelyről – Balatonakarattyára, illetve Balatonakarattyáról -

Keszthelyre térítésmentesen szállítjuk a csomagokat. A szállítási igényét jelezze  a helyszíni regisztráció során!

            Pihenők, frissítőállomások: 

                       Első nap: Szigliget, Zánka, Csopak, Balatonakarattya. Második nap: Balatonakarattya,

Balatonszemes, Balatonfenyves és a Cél: Keszthely. A pihenőhelyeken történő megállás nem kötelező. A pihenő-és frissítőállomások nyitva tartása meghatározott ideig tart.

Általános információk

(Időrend)            2019. május 11-én rajt 10:00 óra.

                Keszthely:                    08.00 – 09:45-ig                                   Regisztráció

                Keszthely:                    09.20 – 09:45-ig                                      Technikai tájékoztató

                Keszthely                     10:00-kor Rajt (rajt/cél helye):             Balatonpart, Zene pavilon.

            Szigliget:                      10.30 – 11.30-ig                                   Frissítőpont       

            Zánka:                         12.00 – 14.30-ig                                  Étkezési és frissítőhely  

            Csopak:                       15.00 – 16.30-ig                                   Frissítőpont 
Balatonakarattya:      15.30 – 19.00-ig                                   Cél   

 

 

            2019. május 12-én rajt: 08.00 – 09:00 óra.

 

            Balatonakarattya:       08.00 -09:00 óra között                        Rajt

            Balatonszemes:           11.30 – 13.30-ig                                  Étkezési és frissítőhely

            Balatonfenyves:          13.00 – 15.00-ig                                   Frissítőpont

            Keszthely:                   15.00 – 17.30-ig                                   Cél

 

 Egyéb: Tájékoztatjuk a Tisztelt  kerékpározót (túrázót), hogy a fenn megadott frissítő helyek kizárólag a feltüntetett  időpontokban tartanak nyitva!

Közérdekű tájékoztató: A TAS rendezvénnyel azonos időben 2019. május 11-12-a  között kerül megrendezésre a   Ultrabalaton.  A rendezvény szintén a Balaton körül kerül végrehajtásra, de az útvonala ellenkező TAS mentirányával. Az Ultrabalatonon résztvevők versenyeznek, ezért mivel a TAS nem az kérjük segítse az Önnel  szembe haladó futót és kerékpárost.

Köszönjük

Bővebb információ az alábbi személyektől kérhető:

            Szervezési kérdésekben: Farkas László, telefon: mobil: 06 20-421-9445. 
Útvonal: Nyikos Imre, telefon: 06-30-815-0077.


Szervezőbizottság